ELAZIĞ ULUOVA PROJESİ GÜN SAYIYOR

DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan,Uluova, Kuzova, Hamzabey, Şorşor Deresi, Tağar Barajı, Kovancılar ve Palu içme suyu projeleri ile ilgili müjdeli haberler verdi...

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Bölge Müdürlüğü’nün 2017 eylem planı başta olmak üzere, gerçekleşen yatırımların ele alındığı açıklamalarda bu yılın ilk çeyreğinde yapılan yatırımlar ve sonraki dönemlerde gerçekleşecek çalışmaları açıkladı.

DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Elazığ’ın yıllardır konuştuğu Hamzabey İçme Suyu projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, şehrin kendi cazibesiyle gelen suya 2018 yılında kavuşacağının müjdesini verdi.

Bölge olarak Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerine baktıklarını ve bu iller arasında yatırım bütçesinin Elazığ ve Malatya illerinde oldukça belirgin olduğunu kaydeden Arslan:

“Elazığ’ın bu yılki yatırım bütçesi 110 Milyon TL’dir. 2016 yılında ise yaklaşık olarak 130 Milyon TL tutarında bir harcama yaptık, bu yıl ki hedefimiz bu rakamı minimum iki katına çıkarmaktır. Yani bu yıl içerisinde 206 – 270 Milyon TL gibi bir harcama yapmayı planlıyoruz. Tabi sene başında olan ödeneğimiz 110 Milyon TL’dir. Ama sene başı ödeneklerinin yanı sıra projelerimize ek ödenek alarak bunları gerçekleştirmekteyiz. Sayın Bakanımızın Elazığ’a özel bir hassasiyetinin olduğunu ifade etmek istiyorum.”

ULUOVA PROJESİ İHALESİ 30 MAYIS’TA GERÇEKLEŞECEK

Şehrin son yıllarda konuşulan sorunlarından biri olan Uluova Sulama Projesi’nin 30 Mayıs 2017 tarihinde ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Bölge Müdürü İlker Arslan şunları kaydetti:

“Uluova Projesi’nde 23 bin 265 hektar bir alanın sulaması düşünülmekte, ilk etapta 14 bin 656 hektarlık bir alanın ihalesini yapacağız. Bu işlemi de üç ayrı bölümde gerçekleştireceğiz, öncelikle şebekenin işçilik kısmı var ve bunun 30 Mayıs 2017 tarihinde ihalesini yapacağız. Ardından bir ay sonra boru alım ihalesini idaremiz tarafından yapacağız. Bir de pompa binalarının projeleri şu anda devam ediyor, bunların da iki ya da üç ay sonra ihalesi gerçekleşecek.”

ULUOVA TÜRKİYE’NİN YAKINDAN TAKİP ETTİĞİ BİR PROJE

Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde güneş enerji sistemlerine ilginin arttığını kaydeden Arslan şöyle konuştu:

“Güneş enerjisi ile ilgili şu anki mevzuat buna müsaade etmiyor, bununla ilgili referandum süreci de geçti ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bir çalışması gündemde. Kamuoyunun da ekranlardan takip ettiği üzere herkes kendi enerjisini çatısına uyguladığı panellerle karşılayabilir diye, bu konuda bir kanun taslağı var. Bizler de bunu sulama tesisleri için takip etmekteyiz. DSİ’nin pompa istasyonlarında kullanmak üzere güneş enerji sistemlerini kullanması için ciddi bir gayretimizin olduğunu da ifade etmek istiyorum. Kanun onaylanırsa şayet güneş enerjisi sistemi için de ayrı bir ihalemiz söz konusu olacak. Şu anda pompaj sulamasının daha etkin olabilmesi için bu da gerekmektedir. Şu anda kapalı sistemle bunu sağladığımız için enerji maliyetleri oldukça yüksek. Normal tarım ürünleriyle de bu enerji maliyetlerini karşılama ihtimali söz konusu değildir.

Uluova bu konuda oldukça iyi bir saha ve Tarım İl Müdürlüğü şu anda burada tapulama işlemlerini yapmakta. Bu konuda ciddi bir yol aldı ve üçüncü askıya çıktılar. Dolayısıyla bölgede parselasyonların da düzenlenmesi yapıldığı için şebeke daha sağlıklı olacak o da ekonomik bir fayda sağlayacak. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda getirisi götürüsünden çok daha fazla bir iş olacak. İki ya da üç yıl içerisinde güneş enerjisi ile ilgili sıkıntıları çözersek, bu sadece Uluova’nın problemi olmayacak. Mesela Baskil’den de bu konuda ciddi talepler var, cazibe sulama yapılamayan yerler var. Bu bölgelerde de pompaj sulaması enerji maliyetleri çözülürse bu işin önü açılmış olabilir. Bu konuyu ciddi bir şekilde takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. Daha önceden Palu’daki pompaj faaliyetleri enerji maliyetlerinden dolayı iptal edilmişti, şimdi onların da yeniden hayata geçme ihtimali bulunmakta. İşte Uluova bu konuda öncü projelerden birisidir, sadece Elazığ’ın değil, Türkiye’nin de güneş enerjisi anlamında yakından takip ettiği bir projedir.”

KUZOVA POMPAJ SULAMASI

Bölge Müdürü İlker Arslan, Kuzova pompaj sulama çalışmaları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, 1993 yılında ihalesi yapılan çok eski bir proje olan Kuzova’nın gelinen süreç itibariyle bazı hukuki sıkıntılar yaşadığını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Önce bir ihale yapılmış, daha sonra ihalenin tasfiyesi olmuş bu nedenle bu proje birkaç kez sekteye uğramış, 1993 yılında ihalesi yapılan bu projede kanalların temizliği, şebekedeki eksikliklerin giderilmesi ve pompa binasının çalışır hale getirilmesi vardı. Biz geçtiğimiz Ocak ayında muhtarlarımızla bir toplantı yaptık, orada kendilerine bir söz verdim. Bu yılın ilk çeyreğinde 4 bin 783 hektarlık bir sahanın şebekesini bitireceğiz. Neden tamamının bitirilemediğini de şöyle izah edeyim; şu anda var olan klasik bir kanal var ve tarlalara ulaşan bu kanal borulu, daha önce ihale edilen iş kapsamında borular döşenmiş, ancak iş fesh edilince oradaki sanat yapıları eksik kalmış. Bu anlamda onlar yerine monte ediliyor, fakat sistem test edilmemiş, çünkü elektrik yok, pompaj çalışmamış. Dolayısıyla biz bu sistemde borularda sıkıntı var mı bilmiyoruz. Bunun için de öncelikle elektrik problemini giderek, pompaları çalışır hale getirerek sisteme su vermemiz gerekiyor. Suyu verirken biz dedik ki ihalede iş yarım kalmasın.

1997 yılında döşenen borular var ve arızaların çıkması muhtemeldir, ama biz küçük ölçekte arızaların çıkmasını bekliyoruz, bunların tamiratını yaparak en azından o sistemi çalışır hale getirirsek, 2 bin 120 hektarlık alanda bu kalsın, bizde onu zaten hızlı bir şekilde programa aldık. Mart ayında verdiğimiz sözü ise aslında şunun için tutamadık. Aslında elektriği çözmüştük, sistemle ilgili bütün işlem geçen sene bitmişti, TEDAŞ’taki kabullerimizde bir takım problemler yaşadık, trafolarımız 2005 yılında yapılmış ve bu arada TEDAŞ’ın şartnamelerinde değişiklik olmuş. Sağ olsun bölge müdürümüz bu konuda bize destek verdi ve trafo tamiratlarımız için destek oldu. Trafo tamiratları yüksek maliyetli işlerdir 5 – 6 Milyon TL gibi bir rakam söz konusudur. Bu ve buna benzer sebeplerden dolayı bu süreç uzadı. Bir diğer nedenimiz ise orada 6 adet pompa var ve bunların her biri 3 – 3.5 Milyon TL bedelinde. Bu pompalar hiç çalıştırılmadığı için üretici firma bu sistemin, kontrolü yapılmadan demonte edilip yapılması sorumluluğunu almadı.

Ve bu durum karşısında bizler elektriği verdiğimiz anda pompalar çalışmasaydı 3 – 4 Milyon TL’yi çöpe atma durumumuz vardı. Bu durum karşısında bizler de iki pompayı söktük tamiri için gönderdik ve bunun şimdi sonucunu bekliyoruz. Sadece 15 günlük bir gecikmeyle biz bunu göze aldık ve pompanın çalışır halde olduğunu anlayarak elektriği vermek daha mantıklı olacaktı. DSİ olarak kurum olarak bu konuda mahcubuz bu doğrudur ama sistemin verimli bir şekilde çalışması adına bu sürecin bu şekilde olması gerekliydi. Ticari bir mantıkla düşündüğünüz zaman bizler yasalar çerçevesinde üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirdik. Zamanında fesh olan ihale neticesinde bu sürecin uzadığı söz konusudur.”

POMPALARIN MONTAJI 10 GÜNE KADAR YAPILACAK

Kuzova’da sürecin biraz uzadığını ve pompaların arıza durumunun giderilerek çiftçiyi mağdur etmeden suyun verileceğini kaydeden Arslan, şunları söyledi: “Gecikmeli de olsa sistemi test edeceğiz, orada arızalar illa ki çıkacaktır ama biz arızaların büyüklüğüne göre durumu yeniden değerlendirerek çalıştırabildiğimiz hatları çalıştırarak diğer hatların onarımını yapacağız ve S1 hattını faal hale getireceğiz. Ve suyu verdikten sonra da S2 hattını da kontrol ederek ikmal ihalesini gerçekleştireceğiz.”

ELAZIĞ VE TUNCELİ’NİN GAP’I OLACAK TAĞAR BARAJI GÜNDEMİMİZDE

DSİ Bölge Müdürü İlker Arslan, Uluova için düşündükleri Güneş Enerji Sistemleri projesinin Kuzova için de hayata geçebileceğini ama bundan ziyade Tunceli ili Çemişgezek İlçesinde Tağar Barajı projesinin gündemlerinde olduğunu ve bu sayede 21 bin hektarlık alanın kendi cazibesiyle sulanacağını belirleterek açıklamasına şöyle devam etti:

“Güneş Enerji Sistemi, mevzuat değişikliği devreye girerse düşünülebilir, ama bizim Kuzova’da özel bir durumumuzda var. Tunceli ili Çemişgezek ilçesinde Tağar diye baraj planlamamız var, yaklaşık olarak 19 bin hektarlık bir alanın sulaması var. Bu saha Çemişgezek’teki sulamanın yanında Elazığ’daki Kuzova pompaj sulama sahasını da suluyor. Kuzova aslında 21 bin hektar, ama pompaj maliyetleri sebebiyle parçalara ayrılmış durumda. Şayet Tağar Barajı planlama anlamında uygun çıkarsa kendi cazibesiyle sulama imkânına kavuşma şansımız olacak.

Kuzova’nın güneş enerji sistemiyle sulanması yerine, bir an önce Tağar Barajı’nı hayata geçirip cazibeyle 21 bin hektarlık alanın sulanması taraftarıyız. Şimdi bununla ilgili planlamamızı yaptık ve 2018 yılı ortalarına doğru bu konu netleşecek. Neden bu süreyi söylüyorum; 170 m yüksekliğinde 350 milyon metreküp göl hacmi olan ve 1,5 – 2 Milyar TL’lik bir proje bu. DSİ’nin Elazığ’daki tüm bütçesi 1 Milyar 122 Milyon olarak düşünüldüğünde sadece Tağar Barajı projesi 2.5 Milyar TL’yi geçer. Elazığ’ın ve Kuzova’nın kurtuluşu bu projeye bağlıdır. Jeoloji çalışmaları tamamlandığı anda somut veriler elde edeceğimize inanıyorum.”

56 BİN HEKTAR ALANDA SULAMA YAPILMAKTA

Bölge Müdürü İlker Arslan, Elazığ’ın bölgesinde birçok ile nazaran sulama anlamında iyi bir konumda olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Sulama anlamında Elazığ’da toplamda tarıma elverişli arazimiz 286 bin hektar, bunun 135 bin hektarının etüdü yapılmış durumda ve bizim proje büyüklüğümüz 59 bin hektar, yani işletme, inşaat, planlama ve proje. Bunun 5 bin 682 hektarı işletme, Uluova’yı yatırımdan düşürdüğümüz için bu düşük görünüyor, ama Uluova daha büyük bir işti. 23 bin hektarlık kısmı planlamadan düştük ve o şimdi görünmüyor. 28 bin hektar alanda sulaması devam eden sahamız var. Ve bu birçok ile oranla büyük bir rakamdır. 11 bin hektar proje ve 14 bin hektar da planlama şu an devam eden işlerimizin büyüklüğü. Bizim haricimizde İl Özel İdaresi’nin de yaptığı çalışmalar var, toplamda sulanan alan 56 bin hektardır. Şu andaki öncelikli hedefimiz 28 bin hektarlık alanı bir an önce işletmeye almaktır. Bu arada da planlama aşamasında olan işlerimizi de inşaat aşamasına getirmektir.”

BAKANIMIZ 2017 YILINI SULAMA YILI İLAN ETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 2017 yılını sulama yılı ilan ettiğini belirten Arslan:

“Bakanlığımızın bu yıl 300 bin hektarlık bir alanı işletmeye alma hedefi var. Bizim de bölge olarak bu hedefe destek olmamız gerekiyor. Bizim şu anda gölet kapsamında inşaatı devam eden tesislerimiz var, Alacakaya Esenlik, Baskil Akuşağı, Baskil İçlikaval, Odabaşı, Karakoçan Bazlama, Maden Durmuştepe gölet sulamalarımız devam etmekte. Bunun haricinde Kanatlı barajımız devam etmekte, bunları da 2018 yılı sonu itibariyle tamamlayarak sulamaya alacağız. Kanatlı projesi de 7 bin hektarlık bir sahaya tekabül ediyor. Bir diğer önemli planlamamız da Hatunköy Barajımız. Burası bin hektarlık bir alanı kapsasa da Elazığ’ın 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Hamza Bey Barajı’yla birlikte ele alınacak. Hamza Bey tek başına yetmiyor. İki baraj birlikte çalıştığı anda artık kuyulardan su alınmayacak ve 2071 yılına kadar şehrin şu problemi olmayacak” dedi.

HAMZABEY İÇME SUYU 2018 YILINDA ŞEHRE GELECEK

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Hamzabey İçme Suyu projesinin ilk ihalesinin yüzde 70’inin tamamlandığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Mevcut sözleşmedeki ödenek yetersizliğinden dolayı orada bizim zeminde yaşadığımız bazı problemler söz konusuydu. Ve su alma yapısının yeni teknolojiye uygun hale getirilmesi için yüzde 70’de iken tasfiye ettik. Yeni firmamız başladı ve 4 Km’lik bir yol açtık, gövdeye de başladık, 750 bin metreküplük bir dolgu işlemimiz kaldı, bunları tamamladıktan sonra yılsonu itibariyle su tutmaya başlayacağız. Sayın Bakanımızın Elazığ’daki temel atma törenlerinde de ifade ettiği gibi 2018 yılı ilk çeyreğinde arıtmadan ham suyu ulaştırıp arıtmadan bu testleri yapmamızın talimatını verdi. Hedefimiz 2018 yılı sonunda Elazığ’a bu suyu ulaştırmaktır.

Bizler suyu depolara kadar ulaştırıp sonrasında belediyeyle koordineli çalışacağız. Ham su hattımız 83 Km. 60 Km de arıtmadan depolara kadar olan hattımız, toplamda 143 Km’lik bir hattı yapmış olacağız. Baraj ve arıtma yılsonunda tamamlanacak, şebekenin de 65 Km’lik kısmını tamamlamayı hedeflemekteyiz. 5 Km’si tamamlandı, 6 Km’sinin de kazısını tamamlandı. Mevsim koşulları itibariyle zaman zaman işler biraz kesintiye uğruyor ama firmanın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve bizim de bu sayede sözümüzü tutacağımızı ifade etmek istiyorum. Belki arıtmaya ulaşmasında biraz sapmalar olabilir ama coğrafik olarak o bölge biraz sıkıntılı. 65 – 70 Km’de gerçekten büyük bir alandır. Temiz su hattına da haziran ayından itibaren başlayacağız, orada da belediyemizle koordineli çalışacağız, zaten depoların inşaatına başladık. Arıtmada bir problem yaşamadan 2018 yılı sonunda şehre suyu vermiş olacağız. Bu yıl itibariyle orada 200 Milyon TL bir harcama ön görüyoruz. Ve içme suyu projelerinde rakamsal düzeyde bir problem yaşamamaktayız, sadece kamulaştırma işlemleri biraz zaman alıyor. Bürokratik işlemlerde bir sıkıntı olmadığı takdirde sözümüzü tutacağımızı belirtmek istiyorum.”

KOVANCILAR VE PALU’NUN İÇME SUYU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ

DSİ Bölge Müdürü İlker Arslan, Kovancılar ve Palu ilçelerinin de içme suyu problemini çözeceklerini belirterek açıklamasına şöyle devam etti:

“Orada ayrıca Kovancılar ve Palu ilçelerimiz için de 12 Km’lik bir hattımız var, onun da Mayıs ayında ihalesini yapacağız. Bunun haricinde ciddi sayıda gölet çalışmalarımız var, inşaatı devam eden 9 adet barajımız var. Planlamada da 11 adet baraj, 4 adet gölet toplamda 15 adet depolama tesisi yapıyoruz. 10 adet sulamanın inşaatı devam ediyor, 19 adette sulamanın planlama ve projesi devam etmekte. Talepleri alıyoruz ve taahhüt edilen işlerin çok üstüne çıkacağız. Elazığ’da sözünü verdiğimiz 8 adet gölet bulunmaktaydı ve buna ilave olarak 15 gölet daha çalışıyoruz. Rakamı 23’e çıkarmanın gayreti içindeyiz. Bazen planlama ÇED aşamasında sekteye uğrayabiliyor, bazıları iptal olabilir ama hedefimiz en az 15 adet ilave gölet inşa etmektir. Bunları da gerçekleştirdiğimiz zaman bakanlığımızın ön gördüğü 910 milyonluk projeleri 2 Milyar TL’ye çıkarmanın gayretinde olacağız.”

ULUOVA PROJESİ’NİN EKONOMİYE YILLIK 110 MİLYON TL KATKISI OLACAK

Uluova Projesi tamamlandığı zaman ekonomiye yıllık 110 Milyon TL katkısının olacağını belirten Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Taşkın korumalar anlamında da ciddi çalışmalarımız var, son 15 yıl içinde tamamlanan taşkın koruma sayısı 37’dir. Bunların haricinde inşaatı devam eden taşkın koruma sayısı 12’dir, yatırım planlamasına aldığımız işlerle birlikte bunları 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Elazığ’daki hedefimiz sulamada tarım alanlarını modern hale getirmektir. Yatırım bütçemizi her geçen gün arttırıyoruz. Bizlerde bütçe olarak çok ciddi marjinal artışlar olmuyor. 11 Milyar TL’lik toplam bütçesi olan DSİ’nin Elazığ’a 130 Milyon TL yatırımı olduğu düşünüldüğünde biz bunu 250 Milyon TL’ye çıkarmışsak bu gerçekten büyük bir başarıdır. Geçen yıl bölge olarak 570 Milyon olan harcamamızı bu yıl 650 Milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz ve bunun içinde Elazığ’ın payı git gide artmaktadır. Uluova Projesi’yle ilgili olarak bütçemiz artacaktır. Bunların bir kısmı Elazığ’a gelmektedir, Uluova’nın yıllık getirisi 110 Milyon TL olacaktır ve bunu sadece 14 bin 656 hektarlık alan için söylüyorum. Tarım İl Müdürlüğü ile ortak çalışıyoruz ve oradaki ürün desenleri iyi belirlenirse bu rakamın daha çok artacağını ifade edebiliriz.”

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI

Bölge Müdürü Arslan, barajlardaki doluluk oranlarına da değinerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Geçen hafta Bingöl ve Elazığ’da taşkınlar yaşadık, barajlardaki doluluk oranı şu anda tam olarak istediğimiz gibi olmasa da karların eridiği andan itibaren bu oranın artacağını umuyoruz. Şu anda Keban Barajı geçen yıla oranla 8 metre aşağıdadır, kar yükü erimeye yeni yeni başladı. Keban Barajı’nın doluluğu anlamında bir sorun yaşamayacağımıza inanıyorum. En büyük problem şu anda Cip Barajı’nda görülüyor. Geçen yıl bu aylarda yüzde 70 doluluk oranı varken bu yıl şu anda yüzde 40 seviyesindeyiz. Hazar Gölü’nde ise doluluk oranı geçen yılki seviyesindedir. Şu anda yüzde 32 seviyesindedir. Beyhan 1 Barajı yüzde 96 seviyesinde, Pembelik HES’te geçen sene yüzde 93 iken şu anda yüzde 73, Tatar geçen sene yüzde 81 iken şu anda yüzde 63, Seyrantepe yüzde 90’iken şu anda yüzde 89 seviyesindedir. Sulama olarak Kalecik ve Cip sulamalarımız var, Kalecik sulama seviyesi çok düşük bir tesis olduğu için barajda doluluk oranında çok ciddi bir fark yok, geçen yıl yüzde 99 iken şu anda yüzde 98. Cip Barajı geçen yıl depolaması 8 milyon metreküp iken şu anda 3 milyon metreküp doluluk oranı taşımakta.

Bu veriler Elazığ içindi, bölgeye baktığımız zaman ise yüzde 20 oranında bir düşüş söz konusudur. Bu mevsim itibariyle konuşuyoruz, kar yükünün erimesiyle bu oran kapanacaktır. Türkiye genelinde de durum hemen hemen aynıdır. Karadeniz’de durum biraz daha farklı tabi. Kar erimesinin birden bire olmaması zaten bizim için en büyük avantajdır. Havaların ısınmasıyla bazı taşkınlar yaşadık, dolu kaynaklı bir yağışta taşkınlara sebebiyet vermekte. Alt yapı sistemleri de buna uygun değil, lokal problemler ara ara yaşanmakta. İş makinelerimiz her zaman teyakkuz halinde bunu da ifade etmek istiyorum. Can kaybının oluşmaması adına da büyük bir gayret içindeyiz. 950’ye yakın personelle beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hedefimiz her yıl için bir önceki yıla oranla daha büyük çalışmalara imza atmaktır. Yapılan koordinasyon toplasında da ifade ettim, 130 Milyon hedefi 250 milyona çıkarmadığımız takdirde ben bunu başarı olarak kabul etmiyorum. Tabi bakanlığımızdan gereken desteği almak için çabalıyoruz, verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına bu oldukça önemlidir. Tesis ortalaması 3.5 yıla düştü ve yaptığınız projenin ekonomiye katkısını da önemsiyoruz.

DSİ’nin yatırımlarında her zaman yanımızda olan Valimize, milletvekillerimize de çok teşekkür ediyorum. Özellikle Uluova Projesi için kendilerinin büyük gayretleri oldu. Uluova 23 bin 265 hektarlık bir alan düşünüldüğünde büyük bir projedir. Bu yıl içinde 250 Milyon TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Mayıs ayında yapılacak ihale sonrasında Temmuz ayında kazma vurulacak. Şu anda EKAP’ta gerekli işlemleri yaptık.”

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YERİNDE HİZMETE DEVAM EDECEK

DSİ Bölge Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki binaların taşınma işlemine de değinen Arslan, şunları kaydetti:

“Sayın Bakanımızın şehrimize geldiği zaman da ifade ettiği gibi fiziki şartlar oluşmadıkça bizler yerimizde kalacağız. Çünkü çok ciddi bir sahaya ihtiyacımız var, bizim bir de sondaj şube müdürlüğümüz var, sondaj şube müdürlüğümüz birçok ile hizmet vermekte. Belediyemizin ön cepheden belli bir miktar çekme isteği var, hem ön cepheden, hem de hastane yolundan çekme gerçekleşecek. Bu işlemle alanımız daralacak, lojmanları boşaltmıştık oraların da yıkılması gündemde, belediyemizle de görüştük ve bu konuda gerekeni yapacağız. Tarım Bakanlığı’ndan bir saha temin edilecekti ama sağlanamadığı için yerimizde hizmete devam edeceğiz. Tarım Bakanlığı’ndan 13 dönümlük alanın tahsisi yapılmadığı için şimdi belediyemizle ortak bir çalışmaya imza atarak daralma söz konusu olacak. 950 personelin hizmet verdiği bir bölge müdürlüğüyüz. Makine İkmal birimimiz buradan taşınacak ve iş makineleri artık giriş çıkış yapmayacak. Sürekli belediye ile de ortak çalışmalar yaptığımız için vatandaşın merkezi bir yere gelerek işlemlerini yapması gerekmekte. Bu yıl içinde inşaat ihalemizi yapıp çalışmalarımızı tamamlayacağız.

Sizlerle daha büyük projeleri konuşma imkânına kavuşacağız. AB fonlarımız var bu arada Mikro Havza Projelerini de kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bu projeleri ıslah ederek vatandaşa bu konuda gerekli desteği sunacağız.”

ŞORŞOR DERESİ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Şorşor Deresi projesinin belirlenen plan kapsamında devam ettiğini ifade eden DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan sözlerini şöyle tamamladı:

“Rekreatif amaçlı projemizde 18 derenin ıslahı söz konusudur. Kuzeydeki bütün derelerin birbirine bağlanma işi şu anda devam etmekte. Belediyemiz ve İller Bankası’yla ortak yürütülen bir projemizdir. 25 Milyon TL’ye tekabül eden bir projeden bahsediyoruz. Ve toplamda 60 Milyon TL’ye varan bir çalışma söz konusudur. Belediyemizin de alt yapı ile ilgili projeleri devam etmekte. DSİ’nin kurum olarak bütün dere yataklarının üstünü kapanmasını uygun bulmuyoruz.

Bizlere zaman ayırdığınız için Gülşah Altaş hanımefendi sizlerin şahsınızda Hakimiyet Gazetesi ailesine teşekkür ediyorum, amacımız şehrimizin daha çok gelişip kalkınmasına öncülük etmektir. Vatandaşımıza mahcup olmadan gereken bütün hizmeti kendilerine sunacağız. Geçtiğimiz yıl 26 bölge içinde ikinci olduk ama bu bize yetmez 1. olmak için gayret daha çok çalışacağız. Sizlerin de desteğiyle hayırlı hizmetlerin hayata geçeceğine inanıyorum. Bizler bölgesel bilinci arttırabilirsek yatırım pastasından daha çok pay elde edebiliriz. Kalkınma Bakanlığı’ndan belirli bütçeler alınıyor, güzel bir rekabet söz konusu. DSİ bölge olarak 10 yıl kapalı gişe oynayacağımızı ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimize en derin saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum.”

M.T

Kaynak: Hakimiyet-Röportaj: Gülşah Altaş

20 Nis 2017 - 13:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak El-Aziz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan El-Aziz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler El-Aziz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı El-Aziz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Tarık ENGİN - Uluova sulama projesi hangi aşamada ne zaman bitecek su ne zaman akacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 13:04


Anket Elazığ Belediye Başkanı kim olmalı?
Tüm anketler