Marmarahaber yazarı Nihat Topçu sordu:
Saadet, tekzibini yayınlarken...
SP Genel Merkezi, bugün Takvim gazetesine bir tekzip gönderdi. C.Nihat Topcu'un yorum haberi...
Saadet Partisi Genel Kongresi sonrası Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un parti içindeki Milli Görüş kökenli ve Erbakancı kadroları tasfiye edeceğine dair yüzlerce haber yazılıp çizildi.
Elbette bu haberler durup dururken çıkmıyordu.
Saadet Partisi Genel Başkanlığını yürüten Numan Kurtulmuş’un “Kadrolarımızı yenileyeceğiz.” sözlerinin öncesinde çeşitli il ve İlçe Başkanlıkları kongrelerine müdahale edildiği haberleri de kulislerde konuşulmaya başlamıştı.
”HOCA YAŞLANDI” SÖYLEMİ
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi yasaklarının kaldırılması sonrası düzenlediği basın toplantısına son dakika değişikliği ile bir başka program düzenleyip katılmayan Numan Kurtulmuş’u Milli Görüş Lideri Erbakan, "Numan Bey'in İstanbul'da programları var. Kendisi adım adım televizyon programlarından bizleri seyrediyor. Çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor" sözleriyle savunmak zorunda kalmıştı.
Erbakan’ın bu toplantıda ,'Numan Kurtulmuş, SP'nin lideri diyebilir misiniz?' sorusuna karşılık, "Numan Kurtulmuş, SP'nin Genel Başkanıdır" sözlerini söylemesi bile suları dindirmemişti.
Numan Kurtulmuş,'un Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde “Sayın Erbakan, yaptığı açıklamalar ile kesinlikle siyasi hayata dönüyor değildir. Böyle bir şey fiilen, fiziken mümkün değildir.” sözleri ile daha önce Saadet Partisi ve Milli Görüş muhaliflerinin “Erbakan yaşlandı atık çekilsin!” şeklindeki alayvari eleştirilerine farklı cümlelerle destek vermiş oldu.
Saadet Partisi Onursal Genel Başkanı, nezaket ve saygı timsali muhterem M.Recai Kutan Bey’in, “Milli Görüşte emeklilik mezarda başlar” sözleri ne kadar İslami kaideye uygunsa, Milli Görüş Liderinin yaşını bahane ederek küçümseyip saf dışı etmek çabaları bir o kadar İslami kaide dışıdır.
Erbakan Hoca’nın İran gezisine çıkarken altını çizdiği “Bu ziyaretimi Necmettin Erbakan olarak yapıyorum Saadet Partisi adına gitmiyorum” sözlerini dinlemediği veya Erbakan’ın İran gezisinden bihaber olduğunu düşündüğümüz sayın parti yetkilisi Hürriyet Gazetesine “Erbakan’ın gezisi şahsi gezisidir” ,sonrasında ise Sayın Kurtulmuş’un “Erbakan’ın İran gezisi bizi bağlamaz” sözlerinin siyasi nezaket çizgisini zorladığı muhakkaktır…
ERBAKAN, ŞEFKAT KAPISIDIR
Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan daha önce partiyi terke dip gidenlere dahi süreç içerisinde tek bir kırıcı söz söylememiş, harekât alanlarını asla kısıtlamamıştı. Bildiği doğru düzleminde ayak oyunlarından uzak ve Yeniden Büyük Türkiye ideali ile yorgunluk hissetmeden yoluna devam etmişti. “Bir kardeşimin dahi Milli Görüşten kopmasına vesile olamam” anlayışı ile tebliğ siyasetini yürüten Necmettin Erbakan’dan bir kısım teşkilat içi kişilerin korkuyor olmasının izahını henüz yapamıyorum.
Sayın Erbakan’ın, “40 yılı aşkın mücadelenin bayraktarı değil de, dışarıdan Milli Görüş kovanına çomak sokmaya çalışan yaban arısıymış gibi” muamele görmesi şahsen hazmedilecek bir durum olarak gözükmüyor.
Birileri Erbakansız ve Milli Görüş ilkelerinden uzak bir Saadet Partisi hayalleri mi kuruyor?
AKP denilen darbe ürünü siyasi teşekkülün yıpranmasından sonra seçmen kitlesinin dönüp dolaşıp geleceği baba ocağı, içi boşaltılmış bir Milli Görüş! Partisi haline getirilmek mi isteniyor? Yakın tarihi iyi okuyanlar için “alternatifimi de ben oluştururum” siyaseti bize hiçte yabancı bir siyaset olmasa gerek.
ERBAKAN’I ZAYIFLATMA ÇABALARI
Altan alta sanki Milli Görüş Lideri, Numan Kurtulmuş’un yerine partinin başına geçecekmiş gibi bir havayı Doğan Medyasının haber desteği ile parti tabanı ve Milli Görüşlülere teneffüs ettirmek isteyenler bununla yetinmediler.
Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ı Numan Kurtulmuş’un koltuğuna hazırladığı yalanını ortaya atanlar Milli Görüş Liderini, Milli Görüşlüler önünde “güçsüz, basiretsiz, koltuk ve saltanat sevdalısı” göstermeye çalıştılar.
VE... İLK TEKZİP
Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un kafa karıştıran söz ve fiilleri sürekli medyanın gündemindeydi. Şu ana kadar herhangi bir tekziple karşılanmayan bu sözlemlerden kimlerin nemalandığını tartışıla dursun, bugün haber merkezimize SP Genel Merkezi imzalı bir tekzip ulaştı.
Tekzip, Milli Görüş Liderini oğlu Fatih Erbakan’la yıpratma siyaseti ve Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisinde tasfiye yapacağına dair gündem olan söylemlerle ilgili Takvim gazetesine gönderilmişti.
İşte o tekzip: “Bugün Takvim gazetesinde “Saadet’te Hoca Ekibine Tasfiye Kongresi” başlıklı bir habere yer verilmiş ve bazı internet sitelerinin de bu haberi alıntılayarak kullandığı görülmüştür. Haberde yer alan iddiaların tamamı gerçek dışıdır. Son dönemde ısrarla gündeme getirilen ve Parti içinde çekişme varmış gibi gösterilmeye çalışılan bu haberlerin iyi niyetten uzak olduğuna inanıyoruz. Bu asılsız iddialar Saadet Partisi’nin; Türkiye’nin muktedir siyasetinin adresi olarak yakaladığı başarıyı gölgelemeye ve yükselişini engellemeye yöneliktir. Partimiz tüm enerjisini, ülkemizin ve milletimizin sorunlarının çözümüne ayırmıştır. Milletimiz de Saadet Partisi’nin 26 Ekim 2008 kongresinden sonra ortaya koyduğu üslup, muhteva ve yapıcı muhalefetini benimsemiş ve onaylamıştır. Saadet Partisi tüm yönetim kadroları ve teşkilatlarıyla, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.”
C.Nihat TOPCU / Marmarahaber