Erbakan kurdu, sonrakiler kilit vurdu
Necmettin Erbakan tarafından kurulan Türkiye'nin ilk motor fabrikası olan pancar motor fabrikasının kapılarına kilit vuruldu.
Fabrikası'nın arazisi satışa çıkartıldı.
Makinelerin bir bölümüne haciz konuldu.
Pancar Motor 1956 yılında Erbakan tarafından kurulan Türkiye'nin ilk dizel fabrikasıydı...
O yıllarda Türkiye yurt dışından tek silindirli motor ithal ederken, Gümüş Motor fabrikası çift silindirli motor üretmeye başlamıştı.
Fabrika bölgede "Erbakan'ın fabrikası" olarak anılıyordu.
Şimdi kapandı…
Hıristiyanlardan Fetih 1453'e boykot
Via Dolorosa adlı Alman Hıristiyan Derneği, İstanbul’un fethini anlatan “Fetih 1453 filmini Hıristiyanların izlememesini istedi”.
Ama film,
16 Şubat’ta
Saat 14.53’te
Türkiye ile birlikte Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Fransa, İngiltere, İsviçre, Rusya, Bulgaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Mısır, Malezya ve Endonezya’da da gösterime girecek.
Haydi hayırlısı…
Duvar yazısı
Eller film yapıp Rambo’sunu kahraman yapıyor,
Biz dizi yapıp padişahımızı zampara yapıyoruz…
Haftanın sözü
“28 Şubat’ın emir-komuta halkalarından biriydik. Askerlerin oyuncağı gibiydik"
Nail Keçili
Reklam ajansı sahibi
BİLİYOR MUYDUNUZ?
Dünyanın en büyük arşivi olan Osmanlı Arşivi'ni, bine yakın Amerikalı ile yüze yakın İsrailli tarihçinin yıllarca didik didik incelediğini biliyor muydunuz?
Sayı: 694





































